Skomania


Nilson har många snygga skor i höst. De två nedersta gick jag runt i förra vintern. Timberlandkängorna fick jag tyvärr reklamera då dragkedjan gick sönder, men skall unna mig ett par nya "älsklingar" i höst. De två översta gillar jag med, men då det högra paret påminner mycket om de jag redan har så blir det nog inget köp.

Höstlista 2010

Avenymamman utmanar sina läsare att göra en höstlista så here we go:

bild: ?

Stilförebild: Finns alldeles för många, men en tillfällig favorit är Kate Bosworth.
 
Din stil i en mening: Gillar en blandning av flera olika stilar och just nu känner jag både för att vara ”boho chick” och mer dressad, men om sanningen skall fram så är in stil mer ”casual” i mycket svart och jeans.

Vilken är din favoritdesigner/favoritmärke? Favoritdesigner är Stella McCartney som alltid gör snygga kläder och favoritmärket är HM då jag alltid lyckas komma ut med en påse därifrån.

Vad inspireras du av i höst? Självklart bloggar finns så mycket inspiration där, både från tidningar, catwalk, streetstyle och deras personliga stilar.

Vad tror du på inför hösten? Jag tror på en mer dressad stil där kostymbyxor antingen utsvängda eller med ”paper waist” kommer utgöra basen. Den dressade stilen matchar jag gärna med något tuffare som en bohemisk väst eller rockigare tröja. De tajta jeansen hänger fortfarande kvar och matchas med en större stickad tröja. Hatten är hösten stora måste!

Det bästa basplagget i höst? De stickade tröjorna.

Färger i höst? Mycket monotona färgskalor i beigt, grått eller svart nyanser, med en klick rött i.

Skor eller väska? Definitivt skor, då jag lovat mig själv att inte köpa en väska på minst ett år pga. mitt Marc by Marc Jakobs köp. Däremot har jag redan spanat på två par skor jag bara måste köpa med risk att det blir fler.

En ideal outfit i höst? Stor stickad tröja, tajta jeans, halsduk och ett par låga boots.

Do's and don'ts? Satsa på din personliga stil och ta ut svängarna. Undvik allt för trendiga plagg, du kommer tröttna innan löven faller.

Ditt senaste köp? En färgglad klänning från Lipsy

Tre saker på höstens önskelista? Ett par varma boots från Timberland, en ny svart jacka och ett par snygga kostymbyxor.


Höstrapport 2010

Butikerna är fulla med höstkläder och därför tänkte jag göra en rapport om vad jag kommer att leta efter.
Ett måste är en snygg höstjacka. Jag kommer att satsa på en svart yllekappa som kan användas både till vardags och till fest. Annars så kommer fårskinnsjackan eller militärjackan vara på modet i höst.

Ett par utsvängda byxor (helst i ylle) är ytterligare något som jag kommer leta efter till hösten.
Amlul har på den här bilden fått in flera av höstens trender som skinnyjeansen (funkar fortfarande), gubbhatten och leopardtrenden (tänk skjorta el. sjal) samt strumporna i sandalerna.

När det gäller färger till hösten fungerar olika biega och gråa nyanser och något som känns nytt är det röda. Använd det röda som en detalj på byxor, skärp, skor eller varför inte den röda klänningen som enligt Ebba von Sydow är den nya LBD. Kate Bosworth har visat flera exempel på hur vi skall klä oss i rött.

Bilder: Altamira, Hanneli, Amlul och Style.com


Klippet


Nu när hösten börjar närma sig så måste mitt hår få ett klipp. Inspiration hämtar jag från tjejerna ovan.

Bilder: ? och Ebbas blogg

RSS 2.0