Jeanstrench





Den här fina jackan är något mellanting mellan en trench och en jeansjacka. Resultatet borde inte vara allt för svårt att få till själv om man är lite händig.

Bilder: Style.com, Anywho, GaranceDore och Streetfsn

Textat


Texter på smycken har varit populära ända sedan Carrie i Sex and the city bar sitt namnhalsband. Personligen har jag inte känt en lockelse efter textbudskap på smycken förens jag såg denna superfina ring. Gillar att skriften är petit och på franska. Oui!

Bild:GaranceDore

Clutch




Modeveckorna i New York och London är avklarade och just nu pågår de i Milano och sen har vi Paris. Något som verkar vara fashionistans bästa vän och som syns flitigt under armen är clutchen/ kuvertväskan. Det verkar vara djungelns lag som gäller, ju större desto bättre.

Bilder: MrNewton, Streetfsn, Style.com och Streetfsn

Plisserat



Vardagssnyggt med en plisserad kjol som tittar fram under en längre tjocktröja.

Bilder: Hanneli och Carolinesmode

Kristaller



Haha, mer kristaller. Ni måste tro att jag är galen, men jag har verkligen snöat in mig på det här. Bananas!

Bilder: Afashiontale, Carolinsmode, Fashiontale och Lateafternoon

Zara




Inne på Zara provade jag även dessa byxor i blått. Det blev inget köp denna gång, vilket jag ångrar lite då de skulle vara de perfekta vårbyxorna.

Bilder: Afterdrk och Sthlmstreet

Efterlysning




Provade jackan från Zara (överst) för drygt en vecka sen, men den satt inge vidare så nu suktar jag efter en som liknar någon av de nedersta bilderna.

Bilder: Anywho och YvanRodic x2

Påsen



Hög modegrad just nu har plast- eller skinnpåsen i en knallig färg.

Bilder: Streetfsn och 5inchandup

Solisar



Ett par snygga solglasögon är ett måste när solen skiner. Mina favoriter den här säsongen (än så länge) är dessa snyggingar från Céline (överst). Om du har tur fyndar du likande i en vintagebutik.

Bilder: AfterDrk

Porslin




När mode och inredning går samman kan resultatet se ut så här. Rörstrand i en lyckad kollaboration med Filippa K och Lovisa Burfitt. Samarbeten över gränserna vill jag se mer av.

Bilder: Tendenser och Husligheter

Klockor på rad



Klockor på rad kan piffa till en annars grå outfit. 

Bilder: Lateafternoon och SaniaClaus

Skinnjacka




Ett måste i garderoben är en snygg skinnjacka. Den översta kommer från Gestuz och den två nedersta från LaRedoute. Själv har jag klickat hem den nedersta.

Bilder: SannaTranlöv, Shoppingandfashion och Laredoute.

Céline










Jag är näst intill besatt av de här supersnygga kuvertväskorna från Céline.

Bilder: Style.com, Carolinesmode, Style.com, Afashiontale, Streetfsn, Style.com, Afashiontale, Style.com och Streetfsn.




Stela halsband





Äntligen fredag och helg! Om jag skulle på partaj i helgen och om jag haft något av dessa halsband liggandes här hemma så hade det åkt på direkt. Jag ångrar att jag inte fick tag på halsbandet från Klingens kollektion för HM som både hon och Kenza bär på bilderna. Inte anade jag att det kopparfärgade halsbandet skulle se så fint ut på. Tur att Lindex kommer få in ett liknande halsband i april (bild4) som kommer finnas både i guld och i silver.

Bilder: StyleByKling, HM, StyleByKling, Fashionflash och Posh24


Mera skinn




Jag har tidigare tipsat skinnkjolen i pennmodel, men en vidare variant fungerara också. Den vidare varianten tycker jag passar bäst till vardags matchad med en skjorta eller en tjocktröja. När det är lite varmare ute så släng på dig en t-shirt. 

Bilder: Hanneli, Sofissnapshots, Hanneli och VanessaJackman

Grått




Grått var för hösten vad vitt är för våren och som beiget var för förra våren. De här tre donnorna visar hur du uppdaterar den gråafärgen inför våren:

1. Klä dig i ljusare nyanser av grått.
2. Kör på en monotom look.
3. Var inte rädd för att matcha grått med bieget.
4. Pricken över i'et är att applicera en accentfärg, gärna en i knall- eller ljusrosa.

Bilder: Sartorialist, Lateafternoon och MrNewton.

Fashion streetstyle






Under modeveckorna uppdaterar streetstylebloggarna extra flitigt :) De mest inspirerande bilderna tar Jak&Jilfotografen Tommy Ton för Style, även om han fått konkurrens från andra duktiga fotografer/bloggare.

Bilder: Streetfsn, Vogue och Style

Alla ♥'s dag


Glad alla hjältans dag!

Bild: Leloveimage

Silver och guld






Förutom kristaller så gillar jag smycken i silver eller i guld med en design som sticker ut. Vilket bl.a. Pamela Love, Cornelia Webb och Björg är expert på.

Bilder: BecauseImAddicted, Anywho, SaniaClause, BecauseImAddicted och Trineswardrobe.


I'v have a dream




För några dagar sen drömde jag om en rock med skinnarmar och det första jag ser när jag går in på Klingens blogg är denna bild. Förmodligen har jag sett jackan innan på Zaras hemsida, men kanske vill gudarna att jag skall investera i denna kappa. ;) Om den finns kvar det vill säga.

Bilder: FashionSquad, Sthlmstreetstyle och Elin Kling

Skinnkjolar




Ett av mina senaste köp är en skinnkjol från Bikbok och jag planerar att bära den med en enklare tröja, men det är även snyggt att matcha kjolen med en skjorta eller en beige skinntröja.

Bilder: Sthlmstreetstyle, VanessaJackman och Sthlmstreetstyle.

Färgkavalkad











Något som känns nytt för i år och som gör "comeback" i modescenen är en färgkavalkad utan dess like. Det kan vi b.la. tacka Jil Sander för och för oss med en mindre budget kommer Zara ha en del alternativ. De färger som jag tror mest på i vår är drömmar i cerise, indigo, grönt och orange.

Bilder: Sthlmstreetstyle x2, FashionSquad, Lookbook, Facehunter, Sthlmstreetstyle x3, Emmasmode och FyndigtbyFrida


Storskjorta





En snygg svart storskjorta borde finnas i alla garderober. Weekday hade nyligen en fin asymmetrisk skjorta för 100kr på rean och Lindex har haft en rak variant, båda är transparanta. Fyndade båda, men jag skulle även vilja ha en utan armar. Den som Sofi har kommer från HM, men jag har inte sett den ute i butik.

Bilder: NatahlieKarlsson, Bubbelroom, ? och Sofissnapshots

Bättre än diamanter






Med risk för att verka tjatig men stora stenar och kristaller är fint, jättefint. Vem sa att diamanter är flickans bästa vän?

Bilder: Fashionbible, Afashontale, Anywho och YvanRodic x2

Kragar





Jag har sagt det förr, skjortan under tjocktröjan är fab.

Bilder: VanessaJackman x4

Make Up



Den perfekta festsminkningen, svart eyeliner och rött läppstift.

Bilder: EasyFashion och FridaFahrman

Vitt+en byxa=ett av vårens bästa köp



Två av vårens starkaste trender är lika med ett av vårens bästa köp, ett par vita byxor.

Bilder: HM och Zara

Modespaning bustier




Här kommer ett litet fredagstips för de som har klädpanik och skall iväg på festligheter nämligen bustiern. Bustiern matchas med fördel med en mer skräddad eller nerklädd look. Nedtill bär jag gärna bustiern med ett par finbyxor, ett par shorts eller en skräddad kjol och upptill med en kavaj eller en stor kofta. Väljer jag en kortare kjol åker lågskorna på och väljer jag byxorna eller shortsen åker klackarna på.

Bilder: Anywho, People och Sthlmstreetstyle

Longing for Lullabies


Äntligen fredag! Bjuder därför på min favoritbild just nu som får mig att drömma mig bort. Bilden innehåller något magiskt dessutom älskar jag alla smyckena och den silvriga tröjan.

De perfekta byxorna





De perfekta kostymbyxorna är något som jag ständigt letar efter och än har jag inte funnit dem.

Bilder: VanessaJackman, Lateafternoon, Lookbook:CarolineG och VanessaJackman

Drömmar



Högt upp på min önskelista finns en väska liknande dessa två. Den översta kommer från Céline och den nedersta från Selected. Den nedersta har jag planer på att köpa, men problemet är att den verkar vara slut överallt :(

Bilder: Sofissnapshots och Alexandrastyle

RSS 2.0