I´m back


Hemma efter två veckor på Kanarieöarna. Har hunnit med födelsedagsfirande, storstädning, tvättning och nu väntar ännu mer kläder på att bli rena. Har över 1000 inlägg på bloglovin som jag måste gå igenom och hoppas på att ge er mängder av inspiration efter det.

Vi bodde i en by på sydkusten av ön nämligen Arguineguin. Dagarna har bestått av sol och bad, träning, god mat och några utflykter samt lite shopping har hunnits med. Vad sägs om utomhusyoga med havet brusandes bredvid sig och himlen ovanför. Krabbspaning vid klipporna och båttur för att spana på ett 20-tal delfiner som simmar och leker längst med båten.

Arguineguin har ingen bra strand, men en promenad på en kvart och du kommer till Anfibeach, det går även att ta bussen till stränderna i Puerto Rico eller Amadores. Själv låg jag mest vid polen.

De restauranger som vi var på höll god kvalité och jag kan rekommendera Bella Pasta och Los Canarios. För en annorlunda matupplevelse beställ deras (LC) mexikanska kaffe. Sunwings hotells ala carterestaurang hade en supergod tournedos. Vi blev även rekommenderade en restaurang som heter Le Petit, men den var tyvärr stängd när vi skulle dit.

När det gäller shopping så finns det ett litet shoppingcenter i Arguineguin, några butiker i Anfi och två shoppingcentrum i Puerto Rico dock så är de inte mycket att hurra för. De i Puerto Rico består mest av butiker som säljer piratkopior. Istället rekommenderar jag er att ta bussen till Las Palmas där det finns en mängd olika butiker. Nära busstationen ligger gatan Calle Mayor de Triana där bland annat Mango, HM och Zara finns. Även gatorna runt denna gata finns det bra shopping där en av mina spanska favoritbutiker Bimba och Lola ligger. Längre bort på Avda Jose Mesa y Lopez finns en del butiker bl.a. det gigantiska varuhuset Corte Ingles. Det skall även finnas ett större shoppingcenter Las Arenas i Las Palmas, men det besökte vi inte. I Arguineguin finns det varje tisdag en marknad nere vid hamnen där man kan fynda smycken, men var beredd på att pruta.

Två veckor räcker gott och väl och även om det är skönt att vara borta så är hemma alltid bäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0